City of Maribyrnong

Celebrate Australia Day at the Stony Creek Music Festival

McNish Reserve

Put on your dancing shoes, pack a picnic and bring your family down to McNish Reserve at Cruickshank Park in Yarraville this Australia Day for the second Stony Creek Music Festival.

Running from 1 – 8pm on Tuesday 26th January, this free community festival will deliver a day of fun for the whole family with live performances by well-known musicians, children’s entertainment, a ‘Welcome to Country’ ceremony, community stalls and food trucks.

The fantastic music line up is headlined by renowned band The Painters and Dockers who were inducted into The Age’s ‘Rock and Roll Hall of Fame’ in 2010. In addition to many national tours of their own, The Painters and Dockers supported the likes of Iggy Pop, Nick Cave, Billy Idol and Midnight Oil.

Other performers include: Nick Barker and the Heartache State , Rebecca Barnard and the Delinquents, The Mud Cakes, Jadida, Magic Tony Kids WB, The Big Front and High Voltage Rock School.

Children’s workshops will run earlier in the day include a unique ‘Straw Hat’ workshop where kids can decorate a straw hat from a wonderful selection of recycled bottle caps, corks, ribbons, fabric and other weird and unusual materials.

There’s also loads of fun to be had in the playground at McNish Reserve which includes a 6-metre long, 3-metre high dinosaur called ‘Mimi the Muttaburrasaurus’, offering children a unique play experience, right in the middle of the festival.

Date: Tuesday 26 January 2016
Time: 1 – 8pm
Location: McNish Reserve, Cruickshank Park, Yarraville (opposite Clare Court Children’s Hub)

Cr Cameron McDonald, Mayor of the City of Maribyrnong

Cr Cameron McDonald, Mayor of the City of Maribyrnong

A word from the Mayor, Cr Cameron McDonald:

“The Stony Creek Musical Festival was warmly welcomed by the community when it first ran in November 2014 as part of our Festival City program, so we are delighted to bring it back even bigger and better for Australia Day 2016.

“The impressive stage line up is bound to get our community up on their feet and dancing right throughout the afternoon.

“This community festival really does have something for everyone and we encourage the community to come down at some stage throughout the afternoon and soak up the Australia Day atmosphere.”
Kids Workshops:
• 1.00pm – Garden Workshop in Community Garden
• 1.00pm – Health Workshop in Community Garden
• 1.00pm – Creative hat workshop

ACTS (Main Stage)
• 1.00pm – 1.20pm: High Voltage Rock School (15 – 20mins)
• 1.30pm – 2.05pm: The Big Front (35mins)
• 2.10pm – 2.40pm: Welcome to Country
• 2.50pm – 3.30pm: The Mud Cakes (40mins)
• 3.40pm – 4.20pm: Magic Tony (40mins)
• 4.30pm – 5.10pm: Rebecca Barnard & The Delinquents (40mins)
• 5.20pm – 6.00pm: Nick Barker & The Heartache State (40mins)
• 6.10pm – 6.50pm: Jadida (40mins)
• 7.00pm – 8.00pm: Painters & Dockers (1hr)